Anorexia

Ik wil eten, maar ik kan het niet

Anna (fictieve naam) is een meisje van 17 jaar. Ondanks haar sterke persoonlijkheid, worstelt ze met een eetstoornis.

Brief van ouder

Brief van een ouder

Schermafbeelding 2022-02-16 om 15.15.59

Els volgde EMDR-therapie

Na aanhoudende paniekaanvallen, besloot Els om EDMR-therapie te volgen bij Cocoun. EMDR is een vorm van traumabehandeling. Tijdens een korte behandelduur wordt het trauma in de kern aangepakt. Tijdens een gesprek praat u over een ingrijpende gebeurtenis en de gedachte en gevoelens waarvan u het meeste…

Schermafbeelding 2020-11-18 152241

Interview Anne-Lize Stassen

Video: Trampolien: psychische ondersteuning voor slachtoffers van familiaal geweld.

cocoun-29-02

Uniefs en hogescholen zien psychologische hulp fors stijgen

In je studie slagen hangt voor 30 procent af van je intelligentie, de andere belangrijke factoren zijn planning, kunnen starten, kunnen stoppen, kunnen doordoen, concentratie....

gandi

Leren om goed genoeg te zijn!

Van kinds af aan heb ik een enorme lees-,leerhonger en alhoewel romans lezen nooit mijn sterkste kwaliteit is geweest ,zijn ze zonder twijfel heel leerrijk. Alleen de gedachte of ik er wel iets aan heb is genoeg om te besluiten er toch maar niet aan te beginnen.

test

De ideale school

Rond 15 augustus zie je weer het nieuwe schoolgerief verschijnen in de winkels! Voor iedereen die graag naar school ging, zijn nieuwe schoolartikelen ongetwijfeld, gelinkt aan de heerlijke geur van gommen, bladen, boeken enz..

Ontwerp zonder titel (7)

Tweede zit

Het is veel mensen overkomen tijdens hun studie ”tweede zit”. Het zijn de moedigen onder ons die dan alles op alles zetten om toch nog zoveel vakken mogelijk weg te werken.