EMDR / traumabehandeling

Wat is EMDR? 

Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) is een behandeling voor mensen met posttraumatische stress stoornis (PTSS) en andere traumagerelateerde klachten. Dit zijn klachten die zijn ontstaan als direct gevolg van concrete, akelige gebeurtenissen, en waarbij het denken aan die gebeurtenis nog steeds een emotionele reactie oproept. EMDR is een kortdurende therapievorm met veel wetenschappelijke bewijzen.  

Hoe werkt EMDR?

De herinnering aan een trauma laten vervagen door je werkgeheugen af te leiden. Dat is ongeveer wat we met EMDR doen. Tijdens EMDR-therapie haal je een pijnlijke herinnering op. Op het moment dat je de herinnering levendig voor je ziet, heb je hem in jouw werkgeheugen geplaatst. Terwijl je de gebeurtenis voor je blijft zien,  volg je een afleidende beweging, zoals vingers of een lichtje. Dit zorgt voor afleiding van je werkgeheugen. Het werkgeheugen raakt vol en de nare herinnering verliest langzaam zijn emotionele lading.

Voor meer informatie, bekijk het volgende animatiefilmpje. 

Waar mag je je aan verwachten? 

- 1 of 2 voorbereidende gesprekken 
- 2 tot 4 EMDR-sessies 
- 1 of meerdere nagesprekken 

Ben je op zoek naar een luisterend oor en wil je graag weten wat ik voor je kan betekenen? Neem dan gerust contact met me op.