Begeleiding op maat: dat zal je leren (leren)!

Problemen?

Iedereen heeft het weleens wat moeilijker, ook kinderen en jongeren. Heel vaak situeert het probleem zich op de schoolbanken, een plaats waar kinderen en jongeren het grootste deel van hun tijd doorbrengen. Er zijn soms periodes waarin ze hun aandacht niet bij de les kunnen houden. Dat is geen onoverkomelijke ramp, iedereen is weleens verstrooid, afgeleid, kan niet elke les even goed volgen, of heeft eens een dipje. Maar lessen gaan vaak aan een verschroeiend tempo vooruit, en het duurt niet lang voor er een achterstand wordt opgebouwd. Het zou niet fair zijn dat leerlingen daarvoor ‘leergeld moeten betalen’!

Wat nu?

Om dat te vermijden, kan CoCoun met een kort en intensief pakket iedereen snel weer op de schoolrails zetten. Plannen, structureren, organiseren, memoriseren zijn misschien niet iedereens talent, maar het is gelukkig wél iets dat je kan leren. Laat dat nu net de kracht van CoCoun zijn!

Kan ik helpen?

CoCoun biedt een pakket van 5 sessies aan, telkens van één uur, om te ‘leren leren’. De leerling krijgt tools om snel weer mee te kunnen, en als ouder krijg je handvaten om te ondersteunen en te motiveren: 

  •   Sessie 1: we onderzoeken waar de problemen zich situeren en maken samen een plan van aanpak
  •   Sessie 2: we pakken de agenda aan en organiseren de vakken
  •   Sessie 3: we leren in drie fasen studeren (globaal, analytisch, synthetiserend)
  •   Sessie 4: we leren memoriseren en toepassen
  •   Sessie 5: afronding en toepassing van de geleerde technieken

Na iedere sessie krijg je ‘huiswerk’ mee, en krijg je de samenvattingen van de leerstof in je mailbox.

Zit je even vast? Ik help jou de knopen te ontwarren, dat zal je leren (leren) !