Trauma

Een trauma ontstaat door één of meerdere schokkende gebeurtenissen, bijvoorbeeld een verkeersongeval, een brand, seksueel misbruik of geweld. Het kan zijn dat je misschien geen of slechts licht lichamelijk letsel aan deze gebeurtenis overhoudt, toch heeft het grote psychische gevolgen. Dit uit zich bijvoorbeeld in slapeloosheid of nachtmerries, maar het kan ook leiden tot concentratieproblemen op het werk, of bepaalde angststoornissen zoals paniekaanvallen. 

Een trauma kan lang doorwerken. Afhankelijk van de heftigheid van wat je hebt meegemaakt kun je er erg lang last van hebben. Soms sluimert een trauma en lijk je eroverheen te zijn, totdat er iets gebeurt waardoor je er ineens weer aan wordt herinnerd. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je tot weken of maanden of zelfs jaren na de traumatische gebeurtenis daar hinder van ondervindt, op welke manier dan ook. In al deze gevallen kan EMDR-therapie je soms helpen om je trauma te overwinnen.

Ben je op zoek naar een luisterend oor en wil je graag weten wat ik voor je kan betekenen? Neem dan gerust contact met me op.